Koffie training fundamentals one:
Onze basis koffie training is speciaal ontworpen voor nieuwe medewerkers die gaan starten als barista. Tijdens deze training wordt het volgende behandeld:
- Herkomst koffie
- Verwerking koffie
- Brandprofielen
- Instellen van de espresso receptuur (basis)
- Schuim techniek voor cappuccino en latte
- Spilt techniek voor 2 gelijke en 2 verschillende dranken
- Efficiëntie tijdens een wedstrijdje
Na afloop van deze fundamentals one training krijg je een certificaat als je voor 80% geslaagd bent. Dan weten wij zeker dat je klaar bent om in de bar te starten.
Basis koffie training fundamentals two:
Deze training is een vervolg op de fundamentals one en is bedoelt om de barista trainee verder op weg te helpen in deze begin fase. Deze training is vooral fijn als iemand zelf de bar moet gaan leren openen en sluiten.
Tijdens deze training leer je:
- Zelf de espresso in te stellen
- Hoe je schuimt met een klein kannetje
- Andere basis koffie recepturen zoals de flat white, cortado, ristretto en latte macchiato
- Het dagelijkse schoonmaken van je espresso machine
- Het dagelijkse en periodieke schoonmaken van je koffie molen
- eventuele andere knel puntjes of vragen die de trainee nog heeft
Intermediate training:
Deze training mag je alleen volgen als je de fundamentals one hebt gehaald of minimaal het niveau hebt van een head barista.
In deze training letten we nog beter op echt glad schuim maken met koe melk en haver melk.
Je leert 3 of meer dranken met kwaliteit uit één kan te splitten voor meer efficiëntie in de bar.
Er is ruimte om te werken aan je persoonlijke latte art doelen en knelpunten.
Er zit een kleine theorie herhaling in over de koffie en verwerking van koffie.