Ga naar de inhoud

media | nieuws

Cavesco genomineerd
NFV Franchise Trofee 2024

Cavesco is met de formule Doppio Espresso één van de drie genomineerden voor de NFV Franchise Trofee 2024.

Op 28 mei aanstaande zal de vakjury bekendmaken welke van de drie genomineerde franchiseformules de Trofee in de wacht sleept.
De NFV Franchise Trofee is dé vakprijs voor franchiseformules en wordt jaarlijks toegekend door de Nederlandse Franchise Vereniging, de belangenorganisatie voor franchisegevers in Nederland.

Misset Horeca

Peter van Eijl gelooft in lokaal ondernemerschap

Peter van Eijl is op overnamepad. De oprichter van Doppio Espresso geeft daarmee invulling aan de ontwikkeling die hij in 2020 voorspelt: consolidatie van de koffiemarkt. Nadat hij met moederbedrijf Cavesco eerder al Chocolate Company en Barista Café koopt, voegt hij daaraan begin dit jaar Single Estate Coffee Roasters en MultiVlaai toe. ‘Het speelveld wordt steeds gevaarlijker en dat betekent dat de sterke partijen overblijven.’

De Nationale Franchise Gids

MultiVlaai gaat verder onder de vleugels van Cavesco

Merkenhuis Cavesco (franchisegever van Chocolate company, Doppio Espresso en Barista Cafe) gaat uitbreiden. Door middel van een partnerschap met koffiebranderij Single Estate Coffee Roasters en franchiseorganisatie MultiVlaai ontstaat een unieke positie met een brede basis voor zowel de formules als de betrokken franchisenemers op het gebied van patisserie- en koffiekennis.

Franchise+

Volgende fase voor merkenhuis Cavesco

Merkenhuis Cavesco (68 vestigingen) – franchisegever van Doppio Espresso, Barista Cafe en Chocolate Company – breidt uit door een partnerschap aan te gaan met franchiseorganisatie MultiVlaai (76 vestigingen) én koffiebranderij Single Estate Coffee Roasters. Hierdoor ontstaat een unieke positie met een brede basis voor zowel de formules als de betrokken franchisenemers op het gebied van koffie- en patisseriekennis.

BNR Nieuwsradio

TOPMAN PETER VAN EIJL (DOPPIO ESPRESSO) OVER DE CONSOLIDATIESLAG IN DE KOFFIEZAAK

Doppio Espresso neemt twee andere koffieketens over en daarmee verdubbelt in één klap het aantal franchisers onder haar hoede. Is de consolidatieslag in de koffie nu over, of begint hij pas net? Topman Peter van Eijl, ook grootaandeelhouder van het nieuwe moederbedrijf Cafeco, is te gast in BNR Zakendoen.

Het Financieele Dagblad

Doppio Espresso koopt twee andere koffieketens.

De drie Nederlandse koffieketens Doppio Espresso, Chocolate Company en Barista Café gaan samen verder. Het nieuwe moederbedrijf Cafeco telt een kleine zeventig franchisevestigingen. Mede door verdere overnames van kleine ketens in binnen- en buitenland wil het horecabedrijf nog een keer verdubbelen.

Leeuwarder Courant

Waarom koffiezaak Doppio Espresso uit Joure Chocolate Company en Barista Café overneemt. Gaan we deze ketens ook in Friesland zien?

Koffieketen Doppio Espresso, met de hoofdvestiging in Joure, heeft Chocolate Company en Barista Café overgenomen. Samen gaan de drie ketens verder als Caféco.

RetailTrends

Doppio Espresso en Chocolate Company samen verder

Koffieketens Doppio Espresso, Chocolate Company en Barista Café gaan samen verder. Meer
overnames volgen nog, zegt Doppio-oprichter Peter van Eijl in het FD.

De franchiseondernemers van de drie ketens zijn maandag op de hoogte gebracht. Van Eijl wordt de grootste aandeelhouder in het nieuwe bedrijf. Ook Chocolate Company-eigenaar Alexander de Ronde Bresser blijft als aandeelhouder en directielid betrokken. Gwen Treskes en Robin de Vries, de eigenaren van Barista Café, verkopen hun bedrijf.

FoodClicks

Doppio Espresso, Chocolate Company en Barista Café gaan samen

Consolidatie – Franchisegevers van de koffie- en lunchformules Doppio Espresso (25 vestigingen), Chocolate Company (19 vestigingen) en Barista Café (23 vestigingen) gaan samen verder onder de naam Caféco. De zaken behouden in de nieuwe organisatie hun eigen naam en uitstraling.

De reden voor het samengaan is vooral ingegeven door het creëren van een efficiëntere organisatie , met meer capaciteit en expertise. Het doel is dat er een betere groei voor de formules behaald kunnen worden.

Eerste prioriteit van de nieuwe organisatie Caféco is het verbeteren van de dienstverlening aan franchisenemers en vestigingsmanagers. Joure is de thuisbasis van Caféco. Het nieuwe team wordt grotendeels ingevuld door huidige medewerkers van de drie formules waardoor kennis en ervaring behoudenblijft. Er vallen geen gedwongen ontslagen.

De Ondernemer

Franchisegevers Doppio Espresso, Chocolate Company en Barista Café bundelen krachten

Consolidatie – Franchisegevers van de koffie- en lunchformules Doppio Espresso (25 vestigingen), Chocolate Company (19 vestigingen) en Barista Café (23 vestigingen) gaan samen verder onder de naam Caféco. De zaken behouden in de nieuwe organisatie hun eigen naam en uitstraling.

Misset Horeca

Doppio Espresso neemt Chocolate Company Café en Barista Café over

Lunchroom.nl

Doppio Espresso, Chocolate Company Café en Barista Cafe samen verder als Caféco

Franchisegevers van de bekende koffie- en lunchformules Doppio Espresso, Chocolate Company en Barista Café gaan samen verder onder de naam Caféco. De consument merkt weinig van de consolidatie, de zaken behouden hun eigen naam, de bekende gezichten en uitstraling. Achter de schermen wordt het verschil gemaakt in efficiëntie, capaciteit en expertise, zodat groei voor de formules optimaal behaald wordt.

Friesch Dagblad

Doppio Espresso, Chocolate Company Café en Barista Cafe samen verder als Caféco

Koffie- en lunchzaken Doppio Espresso, Chocolate Company en Barista Café gaan samen verder onder de naam Caféco. Het hoofdkantoor van het moederbedrijf zetelt in Joure, de namen aan de gevels in de winkelstraat blijven dezelfde.

Fonkonline.nl

Doppio Espresso, Chocolate Company Café en Barista Café samen verder

Franchisegevers van de koffie- en lunchformules Doppio Espresso (25 vestigingen), Chocolate Company (19 vestigingen) en Barista Café (23 vestigingen) gaan samen verder onder de naam Caféco. De consument merkt weinig van de consolidatie, de zaken behouden hun eigen naam, de bekende gezichten en uitstraling. Achter de schermen wordt het verschil gemaakt in efficiëntie, capaciteit en expertise, zodat groei voor de formules optimaal behaald wordt.

RetailDetail.nl

Nederlandse koffieketens bundelen krachten voor expansie

Drie Nederlandse koffieketens gaan samen verder: koffie- en lunchformule Doppio Espresso neemt Chocolate Company Café en Barista Café over, met het oog op internationale expansie. Chocolate Company heeft ook een Belgische vestiging.